ua en ru

Кабмін не допустить російської монополії на ринку 3G інтернету України, - Яценюк

Кабінет міністрів України не допустить російської монополії на ринку 3G інтернету в Україні.

Кабінет міністрів України не допустить російської монополії на ринку 3G інтернету в Україні. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я навіть готовий розглянути, щоб за одну гривню віддати одну з ліцензій, тільки тому, щоб тут не було російських монополій, а сюди зайшли європейські компанії", - сказав Яценюк.

Він наголосив на тому, що вже є російська монополія на ринку мобільного зв'язку України.

"Нам треба розвивати свій ринок телекомунікацій, і нарешті запустити на ринок компанії, які зможуть отримати ліцензії на швидкий інтернет, і таким чином дати нову якість послуг інтернету. Я дуже хочу чітко заявити позицію уряду з цього питання: ми не допустимо монополії на ринку 3G. Тому що вже зараз сформована монополія на ринку телекомунікацій, а саме стільникового зв'язку, де Росія контролює весь мобільний зв'язок України. Моя позиція як прем'єр-міністра чітка: в цей раз Росія не отримає монопольного права на всі ліцензії по телекомунікація в Україні", - заявив Яценюк.

Він також зазначив, що продаж ліцензій буде відбуватися виключно на публічному і прозорому конкурсі із забезпеченням конкуренції зі встановленням мінімальної ціни, "а не під столом".

"Ми хочемо побачити у часниках такого відкритого продажу європейські компанії", - сказав Яценюк.