ua en ru

Кабмін призначив Панасюк своєю уповноваженою з прав інвалідів

Кабмін призначив Панасюк своєю уповноваженою з прав інвалідів Фото: Раїса Панасюк стала урядовим уповноваженим у справах інвалідів

Володимир Гройсман пообіцяв сприяти ухваленню парламентом пакету законів, які стосуються людей з інвалідністю

Кабінет міністрів призначив урядовим уповноваженим з питань прав людей з інвалідністю громадську активістку, директора вінницького центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями "Гармонія" Раїсу Панасюк. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Давайте ухвалимо рішення про те, щоб Раїсу Василівну Панасюк призначити уповноваженою уряду з питань прав людей з інвалідністю", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Він зазначив, що одним із завдань уповноваженого буде контроль за вирішенням питань щодо прав інвалідів міністерствами.

Також Гройсман дав доручення секретаріату Кабінету міністрів спільно з апаратом Верховної Ради України визначити день для розгляду пакета законів, що стосуються людей з інвалідністю.

"Ми підготуємо закони, зробимо з них пакет, будемо просити цей пакет розглянути на засіданні парламенту. Ми всі прийдемо в парламент і попрацюємо над тим, щоб ці закони було ухвалено", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив міністрам доопрацювати план щодо реалізації Конвенції ООН з прав інвалідів до 29 грудня 2016 року.