ua en ru

Кабмін призначив Мартиненкова першим заступником міністра енергетики замість Зюкова, - Демчишин

Кабінет міністрів України призначив нового заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Мартиненкова. Про це в ході брифінгу повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кабмін прийняв рішення звільнити пана Зюкова і було призначено нового заступника Ігоря Мартиненкова", - сказав Демчишин.

Зазначимо, що Мартиненков є засновником і керівником корпорації "Валентин-Інвест", в число активів якої входять шахта "Білоріченська", а також ТОВ "Українські аерозолі", ТОВ "Концепт", ТОВ "Будівельна компанія Донбасу", торговий дім "Українські аерозолі".

Ігор Мартиненков народився в Донецьку, в сім'ї службовців. У 1993 році закінчив Донецький національний технічний університет, здобув кваліфікації: гірського інженера-будівельника і гірського інженера-економіста.

У серпні 1993 року розпочав роботу економістом шахтоуправління "Червона Зірка" Донецького виробничого об'єднання по видобутку вугілля. У 1994 році був призначений заступником генерального директора з економіки виробничого об'єднання "Донецьквуглеремонт".

У 1998 році став генеральним директором акціонерного товариства "Валентин", пізніше перетвореного на корпорацію "Валентин-Інвест".

У 2000 році призначений генеральним директором АТЗТ "Донецький хімічний завод". У 2001 році захистив дисертацію і здобув ступінь кандидата економічних наук.

У лютому 2001 року призначений помічником першого віце-прем'єр-міністра України. У 2003 році стає радником губернатора Луганської області. У 2004 році обіймає посаду начальника управління справами НАК "Енергетична компанія України".

У 2005 році призначений заступником міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, начальником Державного департаменту промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду.

З 2006 по 2008 року обіймав пост радника віце-президента Академії економічних наук України. З 2008 року є помічником ректора Донецького національного технічного університету з питань розвитку зв'язків з промисловістю регіону.

Із 2012 по 2014 року обіймав пост Президента ТОВ "Українські аерозолі".
З вересня 2014 р. по даний момент - перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України спрогнозували "незначне скорочення" серед працівників державних шахт.