ua en ru

Міненерго України прогнозує "незначне скорочення" на держшахтах

Міненерго України прогнозує "незначне скорочення" на держшахтах

Міністерство палива та енергетики України прогнозує "незначне скорочення" серед працівників державних шахт. Про це журналістам повідомив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Зюков, передає кореспондент РБК-Україна.

"З шахт, які закриються, шахтарі повинні перейти на підприємства, які збільшать обсяг видобутку, оскільки таке зростання приведе за собою і нові робочі місця. Незначне скорочення буде, воно буде застосовано до пенсіонерів, інженерно-технічних працівників і працівників, які зайняті на поверхні", - сказав він.

Також Зюков уточнив, що на даний момент в державному секторі зайняті близько 54 тис. Працівників, з яких 10 тис. - пенсіонери.

Заступник міністра нагадав, що на даний момент 17 державних шахт перебувають у різному ступені ліквідації.

"Станом на сьогодні на підконтрольній нам території залишилося 35 вугільних шахт, плюс 17 шахт, які знаходяться в ліквідації. Таким чином, Україна має 52 діючі шахти і одну новобудову - Нововолинську № 10", - зазначив Зюков.

Нагадаємо, в 2015 р. Україна планує добути 9 млн тонн вугілля на держшахтах, А обсяг готової вугільної продукції складе 6 т.