ua en ru

Кабмін може спрямувати 30% залишків "кіотських" коштів на модернізацію метро Києва

Кабмін може спрямувати 30% залишків "кіотських" коштів на модернізацію метро Києва Фото: на частину коштів за Кіотським протоколом модернізують столичний метрополітен

Решта може піти на закупівлю автомобілів для Нацполіції

Кабінет міністрів України може спрямувати 30% залишків коштів за Кіотським протоколом на модернізацію київського метрополітену. Про це у Facebook повідомила нардеп від БПП, заступник голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Ольга Бєлькова.

"Зараз на засіданні КМУ вчинили елегантний політичний тиск на уряд і домоглися, щоб 30% від залишків Кіотських грошей направили на модернізацію Київського метрополітену", - повідомила Бєлькова.


Зараз на засіданні КМУ вчинили елегантний політичний тиск на уряд і домоглися щоб 30% від залишків Кіотських грошей напр...

Опубликовано Olga Bielkova 30 марта 2016 г.

Зазначимо, залишок невикористаних коштів за Кіотським протоколом становить близько 1 млрд гривень.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Мінекології разом з іншими відомствами провести переговори про використання частини залишку коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу, для придбання гібридних автомобілів для Національної поліції. За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, мова йде про придбання автомобілів-гібридів Toyota Prius і Toyota RAV-4.

Також Яценюк запропонував провести переговори щодо можливості розділити загальний обсяг залишку коштів Кіотського протоколу на два окремих транша: перший, 70% - для переоснащення авто Національної поліції, а другий транш коштів Кіотського протоколу - 30% - на модернізацію київського метрополітену.

Нагадаємо, Мінекології веде переговори з Японією про можливість продовження терміну використання "кіотських" грошей.