ua en ru

Кабмін направив 500 млн грн на до фінансування ПТУ

Кабмін направив 500 млн грн на до фінансування ПТУ Фото:прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Кошти будуть спрямовані обласним бюджетам, які далі будуть розподілятись між містами обласного значення

Кабінет міністрів України сьогодні, 4 лютого, за пропозиції Міністерства фінансів ухвалив постанову, що дозволяє вирішити проблеми фінансування ПТУ та забезпечити належне їхнє фінансування за рахунок надання місцевим бюджетам стабілізаційну дотацію з Державного бюджету на підготовку кадрів у таких освітніх закладах. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну.

Відповідно до цього рішення, кошти на фінансування ПТУ на загальну суму 500 млн грн будуть спрямовані обласним бюджетам, які далі будуть розподілятись між містами обласного значення, де є реальна обмеженість ресурсу.

"Прийняття даної постанови дозволить допомогти місцевим бюджетам, які наразі не в змозі забезпечити власне фінансування закладів професійно-технічної освіти та забезпечити належне фінансування та функціонування ПТУ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада України виділила 997,865 млн гривень на субвенцію з державного місцевим бюджетам на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах.