ua en ru

Кабмін направив 137,5 млн гривень на компенсацію ризику для проживаючих в районах АЕС

Кабмін направив 137,5 млн гривень на компенсацію ризику для проживаючих в районах АЕС Фото: Геннадій Зубко

Компенсацію отримають жителі 7 областей України

Кабінет міністрів направив 137,5 млн гривень державної субвенції місцевим бюджетам 7 областей на компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереження атомних електростанцій. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Це кошти на заходи щодо поліпшення умов проживання та праці людей, які живуть у зоні спостереження АЕС. Зокрема, будівництво та ремонт захисних споруд цивільного захисту, фінансування об'єктів спеціальної соціальної інфраструктури, закупівля засобів індивідуального захисту органів дихання і препаратів стабільного йоду, навчання населення", - заявив Зубко.

За його словами, держсубвенція компенсує ризики населенню, яке проживає на території зони спостереження Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Рівненської, Херсонської та Хмельницької областей, тобто, зони спостереження Запорізької АЕС, Рівненської АЕС, Хмельницької АЕС, Южно-Української АЕС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву про Геннадія Зубка, що порушення вимог охорони праці стало основною причиною вибуху на шахті "Степова" у Львівській області. За словами міністра, на шахті не дотримувався режим провітрювання, що призвело до накопичення газу. Крім того, інспекція показала невідповідність електрокабелів технічним вимогам.