ua en ru

Кабмін має намір ввести посаду заступника голови ОДА з децентралізації, - Зубко

Кабмін має намір ввести посаду заступника голови ОДА з децентралізації, - Зубко Фото: Геннадій Зубко

Даний чиновник також буде відповідати за координацію з місцевою владою

Кабінет міністрів України ухвалить рішення про введення додаткової посади заступника голови обласної державної адміністрації, відповідального за впровадження реформи децентралізації. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко за підсумками зустрічі з членом Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Христиною Zelenkovoj, передає прес-служба Міністерства регіонального розвитку і будівництва України.

"Уряд прийме рішення про введення додаткової посади заступника голови обласної державної адміністрації, який буде відповідати виключно за впровадження реформи децентралізації, буде займатися координацією з органами місцевого самоврядування та підготовкою стратегії розвитку регіонів та інвестиційними проектами", - повідомив Зубко.

Повідомляється, що Рада Європи підтримала ініціативу Мінрегіону щодо відкриття мережі Офісів з реформи місцевого самоврядування в Україні, про що було підписано Спільну заяву про співпрацю щодо зміцнення місцевого самоврядування в Україні.

Як зазначив Зубко, одним із критеріїв успішності реформи є той факт, що об'єднані територіальні громади зможуть обрати свої органи влади на місцевих виборах 25 жовтня.

"Реформа децентралізації не зупиняється ні на мить. В регіонах постійно працюють офіси підтримки реформ", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Генндий Зубко повідомляв про те що, містобудівні повноваження будуть передані на місця.