ua en ru

Кабмін має намір створити службу контролю інвестицій в Україну з офшорних зон, - Тігіпко

Кабінет міністрів України має намір створити спеціальну службу контролю припливу інвестицій в Україну з офшорних зон. Про це сьогодні під час брифінгу в рамках XI Міжнародного економічного форуму повідомив віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми зараз розробили проект, і думаю, буквально протягом місяця ми запропонуємо зміни до Податкового кодексу, завдяки яким буде створена служба в податковій адміністрації, яка буде наділений відповідними повноваженнями (з подальшою схем припливу інвестицій з офшорних зон). Є ризик того, що ця служба, маючи додаткові повноваження, може використовувати їх не завжди ефективно. Тобто можуть збільшитися ризики для підприємців. І тут треба говорити про громадський контроль", - заявив Тігіпко.
Нагадаємо, обсяг прямих інвестицій в економіку України з країн ЄС за станом на 1 липня 2011 р. виріс на 19,3% у порівнянні з даними на 1 липня 2010 р. (31,7 млрд дол.) до 37,7 млрд дол. З них 11 млрд 619,6 млн дол. склали інвестиції з Кіпру.