ua en ru

Кабмін має намір обладнати лічильниками 100% житлових і бюджетних будівель до 2019

Кабмін має намір обладнати лічильниками 100% житлових і бюджетних будівель до 2019 Фото: Кабінет міністрів України

В наступному році розроблять законопроекти для реалізації Нацплану енергоефективності

Кабінет міністрів України в рамках "Національного плану дій з енергоефективності до 2020 року" розраховує в 2016-2019 роках впровадити 100%-й комерційний облік споживання природного газу, теплової енергії та води в будівлях бюджетних установ та житлових будинках. Дані заходи передбачені Нацпланом, розробленим Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) і затвердженим розпорядженням Кабінету міністрів №1228-р від 25 листопада, текст якого оприлюднений на веб-сайті уряду.

Як наголошується в документі, в наступному році передбачається, зокрема, розробка відповідного проекту закону для встановлення законодавчих вимог щодо облаштування вузлів обліку теплової енергії і води.

Крім того, в частині нормативно-правового забезпечення розвитку сфери енергоефективності Нацпланом енергоефективності-2020 передбачається розробка проекту закону щодо ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів з метою впровадження систем менеджменту, стандартизації, маркування та енергетичного аудиту.

Нагадаємо, Кабмін продовжив програму компенсації частини енергоефективних кредитів на 2016 рік.