ua en ru

Кабмін може збільшити пенсії шляхом збільшення заробітної плати

Сьогодні уряд розгляне питання порядку перерахунку пенсій шляхом збільшення заробітної плати, реалізація чого потребує в 2013 р. видатків на суму 2,141 млрд грн. Про це сьогодні на засіданні Кабінету міністрів України повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні також ми розглянемо доопрацьований на доручення Президента проект закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії". Законопроектом пропонується удосконалити порядок щорічного перерахунку раніше призначених пенсій шляхом збільшення заробітної плати, з якої призначена (перерахована) пенсія, на коефіцієнт, який відповідає не менш як 20% зростання середньої заробітної плати порівняно з попереднім роком, але не менше росту інфляції", - повідомив Азаров.

За його словами, це означатиме суттєве збільшення пенсій.

"Прийняття законопроекту дозволить удосконалити порядок призначення та індексації пенсій, забезпечити соціальну справедливість: рівні умови індексації пенсій незалежно від закону, за яким вони призначені. Реалізація такого механізму, у зв'язку із зростанням середньої заробітної плати по Україні, з якої сплачено страхові внески, потребує в 2013 р. видатків на суму 2,141 млрд грн. які передбачені в бюджеті Пенсійного фонду України на 2013 р." - заявив Азаров.

Читайте також: Кабмін може перерахувати у бік підвищення оклади бюджетників з 1 січня 2013 року