ua en ru

Кабмін може знизити рівень доходу, необхідного для участі в програмі "Доступне житло", - Хорошковський

Уряд готовий розглянути пропозиції громадян про зниження мінімального рівня доходів населення для участі в програмі "Доступне житло" в Україні. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дійсно, люди на сьогоднішній день звертаються з тим, щоб відсотки взагалі оплачувалися через банківські установи, а не відносилися безпосередньо до одержувачів кредитів, і висловлюють сумнів, чи зможе влада утримати цю ситуацію протягом багатьох років. Звичайно, ми збираємо всю інформацію, яка надходить..., у тому числі є пропозиції знизити планку доходу на сім'ю. Тому що, якщо подивитися на необхідність оплачувати відсоток і той дохід, який сьогодні є в сім'ї, то можна говорити, що розглядати питання про зниження цієї планки також можливо. Ми на сьогоднішній день не поспішаємо. Ми хочемо подивитися, як сама система запрацює, а потм вже робити певні висновки", - зазначив Хорошковський.

Він також підкреслив, що програма "Доступне житло" на сьогоднішній день реалізується шляхом використання того житла, що будується або добудовується.

"Приблизно 4 тис. чоловік вже подали заявки на отримання цих кредитів. Хочу сказати, що вимоги, які уряд запропонував, досить жорсткі - з точки зору кількості квадратних метрів, доходу на сім'ю, який повинен бути... щоб мати можливість отримувати цей кредит. Але хочу сказати, що вартість кредиту для населення буде 3% максимум", - зазначив Хорошковський.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров 13 червня заявив, що уряд забезпечить удосконалення механізму отримання кредитів на житло в Україні.