ua en ru

Кабмін ліквідував держконцерн "Антонов"

Кабмін ліквідував держконцерн "Антонов" Фото: "Антонов" (kpi.ua)

Кабмін утворив комісію з ліквідації концерну

Кабінет міністрів України ліквідував державний авіабудівний концерн "Антонов". Про це свідчить відповідна постанова уряду від 19 липня 2017 року № 546.

"Ліквідувати державний авіабудівний концерн "Антонов". Утворити комісію з ліквідації концерну у складі згідно з додатком", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, головою зазначеної комісії призначено заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Юрія Бровченка, який має забезпечити здійснення заходів, пов’язаних з ліквідацією концерну, та подання у двомісячний строк вимог кредиторами, а також подати у тримісячний строк Кабміну ліквідаційний баланс концерну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДП "Антонов" запропонувало Сполученим Штатам Америки (США) спільний розвиток військово-транспортного літака Ан-77. "Антонов" надав пропозицію по спільному розвитку програми Ан-77 - модернізованого варіанту середнього військово-транспортного літака короткого зльоту і посадки. Він може зайняти нішу між С-130 з платним навантаженням до 21 тонн та С-17 - до 76 тонн.