ua en ru

Кабмін перерозподілив пропорції розподілу ЄСВ на загальнообов'язкове державне страхування

Кабінет міністрів України перерозподілив пропорції розподілу єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та на страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності. Про це йдеться в постанові уряду № 48 від 30 січня 2015 р.

Так, згідно зі змінами, сума єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття збільшується з 2,5843% до 3,1997%.

У той же час сума єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності зменшена з 5,2397% до 4,6243%.

Відповідні зніми уряд вніс до постанови Кабінету міністрів України від 26 листопада 2014 р. № 675 "Про затвердження пропорцій розподілу єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Також Кабмін доручив Державній казначейській службі забезпечити спрямування коштів, що надходять від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, до Фонду соціального страхування після завершення в установленому законом порядку його державної реєстрації та відкриття рахунків в органах Державної казначейської служби.

Нагадаємо, у ніч на 29 грудня 2014 г. народні депутати підтримали в цілому закон № 77-VIII про зниження єдиного соцвнеску з 41% до 16,4%. Президент України Петро Порошенко підписав цей закон 31 грудня 2014 р. Закон набрав чинності 1 січня 2015 р.

Як повідомляла ДФС, надходження єдиного внеску в Україні у 2014 р. збільшилися на 1,3% - до 179,6 млрд грн.

У той же час перший заступник міністра фінансів України Ігор Уманський повідомив, що на поточному тижні Кабінет міністрів планує внести у Верховну Раду законопроект щодо єдиного соціального внеску (ЄСВ).