ua en ru

Кабмін змінив порядок відбору незалежних членів наглядових рад держпідприємств

Кабмін змінив порядок відбору незалежних членів наглядових рад держпідприємств Фото: засідання Кабміну kmu.gov.ua)

Уряд удосконалив порядок проведення конкурсного відбору

Кабінет міністрів України вніс зміни до порядку відбору незалежних членів наглядових рад державних підприємств. Відповідну постанову прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Згідно з пояснювальною запискою, документ спрямовано на удосконалення порядку проведення конкурсного відбору кандидатів на посаду незалежного члена наглядової ради державного унітарного підприємства та їх призначення, а також наглядової ради підприємств, у статутному капіталі яких більше 50% акцій (часток) належить державі

Зокрема, порядок доповнено положенням про те, що конкурсний відбір незалежних кандидатів до наглядової ради банку у разі його капіталізації державою або виведення неплатоспроможного банку з ринку за участю держави здійснюється з урахуванням положення про принципи формування наглядової ради держбанку. Крім того, комісія вже під час конкурсного відбору може переглянути рішення про допуск кандидатів. Сам конкурсний відбір проводиться протягом 30 робочих днів (раніше 30 календарних), а в разі необхідності його можуть продовжити ще на 15 робочих днів.

Нагадаємо, раніше Кабмін спростив порядок призначення членів наглядової ради "Нафтогазу". Рішенням від 10 листопада 2017 року скасували проведення конкурсного відбору, а також зобов'язали МЕРТ вносити на розгляд уряду пропозиції щодо кандидатів на посади в наглядовій раді як незалежних членів, так і представників держави.