ua en ru

Кабмін змінив порядок призначення і надання субсидій на оплату комунальних послуг 

Кабмін змінив порядок призначення і надання субсидій на оплату комунальних послуг  Фото: Андрій Рева (kmu.gov.ua)

Зокрема, пропонується продовжити термін подачі заяв на виплату зекономлених частин субсидій

Кабінет міністрів України ухвалив постанову про внесення змін до положень про порядок призначення та надання населенню субсидій та відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зазначеним проектом рішення пропонується зробити два уточнення положення щодо призначення субсидій", - зазначив міністр соціальної політики Андрій Рева.

За його словами, документом пропонується продовжити термін подачі заяв на виплату зекономлених частин субсидій з 1 вересня до 1 листопада 2017 року.

Постановою також передбачена можливість перепризначення субсидій на наступний термін у разі невизнання простроченої заборгованості перед комунальним підприємством споживачем і наявності відповідного судового спору.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд України своїм рішенням удосконалив процес надання житлових субсидій населенню і зменшив період, за який враховуються доходи домогосподарств, з чотирьох до двох останніх кварталів.