ua en ru

Кабмін змінив механізм оплати субсидій

Кабмін змінив механізм оплати субсидій Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Новий механізм почне діяти з 1 січня 2018 року

Кабінет міністрів України затвердив введення з 1 січня 2018 року механізму оплати субсидій "живими" грошима за фактично спожиті послуги. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас розмір субсидій та пільг на ЖКГ росте, надзвичайно важливо ефективне використання цих коштів. Сьогодні ми приймаємо рішення про перехід на нову систему оплати субсидій "живими" коштами за фактично спожиті послуги, а не на підставі розрахованих субсидій за соціальним нормам... Це усуне всі можливі зловживання при розрахунку за субсидіями", - заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що уряд завершить виплату монетизованих субсидій до 15 листопада цього року.

"З завтрашнього дня починаємо виплату монетизованих субсидій сім'ям, які мали економію "субсидій" за опалювальний сезон 2016-17 років", - написав Розенко. За його словами, ресурс в сумі 1,2 млрд гривень для виплати зекономлених коштів 1,7 млн сімей в бюджеті є. Міністр пообіцяв, що всі домогосподарства отримувати гроші в повному обсязі і без затримок.