ua en ru

Кабмін ініціює зміни до законодавства в частині прав інвалідів АТО

Кабмін ініціює зміни до законодавства в частині прав інвалідів АТО Фото: Кабмін (kmu.gov.ua)

Кабмін ініціює зміни до закону "Про звернення громадян" для забезпечення прав осіб з інвалідністю серед учасників АТО

Кабінет міністрів України ініціює зміни до закону "Про звернення громадян" для забезпечення прав осіб з інвалідністю серед учасників антитерористичної операції (АТО). Про це повідомляє "Урядовий портал".

Повідомляється, з метою забезпечення всебічного розгляду звернень громадян, зокрема осіб з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювань, отриманих при безпосередній участі в АТО, уряд схвалив проект закону "Про внесення змін до Закону України" Про звернення громадян".

Так, зміни внесено у частині розгляду керівниками державної служби у державному органі, керівниками органів управління, підприємств, установ, організацій звернень осіб з інвалідністю з числа учасників АТО.

Реалізація норм закону сприятиме забезпеченню прав осіб з інвалідністю з числа учасників АТО на розгляд їх пропозицій, зауважень, заяв, клопотань та скарг особисто керівниками державної служби у державному органі, керівниками органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій.

Нагадаємо, що сьогодні, 18 жовтня, Кабінет міністрів України припинив дію ще однієї угоди з Російською Федерацією у військовій сфері.