ua en ru

Кабмін хоче утворити Службу фінансових розслідувань, - Яценюк

Кабінет міністрів України хоче утворити Службу фінансових розслідувань.

Кабінет міністрів України хоче утворити Службу фінансових розслідувань. Про це сьогодні заявив прем'єр міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи у Верховній раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз у нас існує податкова міліція відповідно до вимог до закону України про Податковий кодекс. Що уряд запропонував? По-перше, підготований проект закону про утворення Служби фінансових розслідувань. Мета прийняття цього закону полягає в тому, щоб з семи контролюючих органів, які ходять до підприємців, як по свячену воду, з метою того, щоб витягнути з кишені підприємця хабар. Ми хочемо зробити одну єдину службу, яка буде мати право перевірки економічних і фінансових питань діяльності підприємства", - повідомив Яценюк.

За його словами, в першу чергу ця служба буде займатися безвиїзним наглядом.

"Менше треба відправляти інспектора на безпосередні стосунки з платником податків... Виїзний нагляд тільки втому випадку, коли в нас, за даними фінансової статистичної звітності, будуть розбіжності. Сьогодні ми в стані контролювати всі розрахунки через так званий п'ятий додаток до ПДВ, є інформаційна мережа. Ми в стані будемо контролювати підакцизні товари, якщо ми введемо електрону акцизну марку і ми в стані скоротити кількість суб'єктів перевірки", - сказав прем'єр.

Він додав, що буде ліквідовано ряд підрозділів в інших структурах.

"Ми хочемо відібрати у таких установ як МВС управління по боротьбі з економічною злочинністю, як СБУ, яка має департамент по боротьбі з контррозвідувальною діяльністю в економіці. Ні ці, ні інші установи не мають ніякого відношення до підприємницької діяльності. Це наплоджені структури для того, щоби брати хабарі з підприємців", - пояснив Яценюк.