ua en ru

Кабмін готується виділити кошти на облаштування чотирьох КПВВ на Донбасі, - Зубко

Кабмін готується виділити кошти на облаштування чотирьох КПВВ на Донбасі, - Зубко Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Кошти виділять на облаштування КПВВ в Донецькій області

Кабінет міністрів України готується виділити кошти з Резервного фонду на облаштування чотирьох контрольних пунктів в'їзду/виїзду на лінії розмежування на Донбасі. Про це на прес-конференції повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання щодо КПВВ на контролі уряду і прем'єра...ми зараз готуємо рішення уряду, щоб з Резервного фонду виділити кошти на будівництво, тому що будівництво чотирьох КПВВ вимагає приблизно 100 млн гривень", - заявив Зубко.

За його словами, також розглядається питання ремонту доріг близько КПВВ.

"Проекти практично розроблено, і ми очікуємо вже безпосередньо поліпшення сервісу перед лінією дотику, яке дозволить нашим громадянам почувати себе більш комфортно", - додав Зубко.

Відзначимо, що мова йде про облаштування КПВВ "Новотроїцьке", "Майорське", "Мар'їнка" і "Гнутове" в Донецькій області. За словами Зубка, проект передбачає можливість прикордонного огляду, як особистих речей, так і транспорту, облаштування навісу, елементарних санітарних умов і т. д.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики продовжують блокувати відновлення роботи КПВВ "Золоте".