ua en ru

Кабмін готує документи для реструктуризації боргів теплогенеруючих підприємств, - Зубко

Кабмін готує документи для реструктуризації боргів теплогенеруючих підприємств, - Зубко Фото: віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко

За словами Зубка, підприємства, реструктуризувавши свої борги, зможуть почати залучати інвестиції

Кабінет Міністрів готує документи, необхідні для реструкутризації боргів теплопостачальних та теплогенеруючих підприємств відповідно до ухваленого раніше закону "Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії" (№1730). Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Генадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Саме закон 1730 повинен бути впроваджений вже зараз. Вже нормативні документи розроблені, і сьогодні уряд готує їх для прийняття і для впровадження для того, щоб підприємства могли, реструктурувавши свої борги, починати залучати інвестиції", - заявив Зубко.

Закон 1730 передбачає реструктуризацію заборгованості підприємств тепло- та водопостачання, які накопичилися до 1 січня 2016 року.

Нагадаємо, раніше Зубко назвав два варіанти зниження ціни газу.