ua en ru

Кабмін цього тижня розгляне питання покладення спецобов’язків на "Нафтогаз"

Кабмін цього тижня розгляне питання покладення спецобов’язків на "Нафтогаз" Фото: Юрій Вітренко (uacrisis.org)

Уряд цього тижня має приймати рішення щодо ПСО у тому вигляді, у якому вони існували до цього, або їхньої зміни

Рішення щодо продовження спеціальних обов’язків (ПСО) може бути ухвалене на вже існуючих умовах або з урахуванням пропозицій компанії. Про це у вівторок, 25 вересня, під час прес-конференції повідомив головний виконавчий директор Групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд цього тижня має в будь-якому разі приймати рішення щодо продовження спеціальних обов’язків у тому вигляді, у якому вони існували до цього, або їхньої зміни. Ми кажемо, що єдине, що дійсно має регулювати уряд - це постачання газу для потреб населення і ТКЕ. Тобто не потрібно регулювати оптовий ринок", - сказав Вітренко.

Раніше повідомлялось, що Кабмін продовжив спецзобов'язання для "Нафтогазу" до жовтня. Постанова набирає чинності з 1 вересня 2018 року. Зазначимо, спеціальні зобов'язання полягають у продажу палива для потреб побутових споживачів за ціною, розрахунок якої прив'язано до ринкових середньорічних цін на європейському хабі.

Нагадаємо, головний виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко заявляв, що газу в підземних сховищах газу (ПСГ) достатньо для того, щоб Україна пройшла опалювальний сезон.