ua en ru

В ПСГ України достатньо газу для проходження опалювального сезону, - "Нафтогаз"

В ПСГ України достатньо газу для проходження опалювального сезону, - "Нафтогаз" Ілюстративне фото (прес-служба РГК)

За умови закачування 16,1 млрд куб. м газу в українських ПСГ буде суттєвий резерв

Газу в підземних сховищах газу (ПСГ) достатньо для того, щоб Україна пройшла опалювальний сезон. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив головний виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз у сховищах 16 млрд кубічних метрів газу. Цього достатньо для комфортного проходження зими", - сказав він.

За словами Вітренка, в минулому році Україна вийшла з опалювального сезону з залишком у розмірі 7,4 млрд куб. м газу.

"Ми вважаємо, що якщо увійдемо в цю зиму з 16,1 куб. м, то це призведе до того, що у нас в підземці буде суттєвий резерв... Проблема не в наявності газу в підземці, а проблема в тому, скільки ми можемо підняти газу за добу... Уряд повинен концентруватися зараз на мінімізації фінансових втрат і на поліпшення справ із конкуренцією", - зазначив Вітренко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в підземних сховищах газу України станом на 31 серпня зберігалося 14,6 млрд кубометрів блакитного палива. Ця цифра нижче на 0,2 млрд кубометрів, або на 1,4% показника минулого року.

У цілому за підсумками восьми місяців поточного року українським споживачам всіх категорій протранспортовано 18,2 млрд кубометрів газу магістральними газопроводами. Це більше на 0,3 млрд кубометрів, або на 1,7% порівняно з таким же періодом 2017 року.

За даними НАК "Нафтогаз України", ринок газу в Україні налічується понад 500 компаній, які торгують блакитним паливом.