ua en ru

Кабмін повинен погасити борги перед ОСББ і ЖБК за субсидії, - Мазурчак

Кабмін повинен погасити борги перед ОСББ і ЖБК за субсидії, - Мазурчак Фото: Олександр Мазурчак

Кабмін в найкоротші терміни повинен ліквідувати заборгованість перед товариствами співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і житлово-будівельними кооперативами (ЖБК), що виникла внаслідок затримки виплати компенсації за субсидіями мешканців багатоквартирних будинків. Про це заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак, додавши, що відповідне звернення партія направила в Кабінет міністрів.

"Уряд повинен в найкоротші терміни ліквідувати заборгованість перед ОСББ і ЖБК. Також "Наш Край" вимагає від Кабміну удосконалити механізм повернення багатоквартирним будинкам заборгованості, яка виникла через різницю вартості послуг і рівня їх оплати за субсидіями", – підкреслив він.


За словами політика, має бути встановлений 30-денний строк перерахування коштів субсидій на рахунки ОСББ і ЖБК.

"Зараз склалася парадоксальна ситуація: мешканці багатоквартирних будинків, які отримали субсидії за житлово-комунальні послуги, не мають заборгованості, постачальники тепла, електроенергії та газу отримують компенсацію. У той же час, різниця ціни за надані і оплачені послуги не надходить на рахунки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків", – зазначив співголова "Нашого краю".

Мазурчак вважає, що "через борги уряду ОСББ та ЖБК не мають обігових коштів для проведення поточних ремонтів, підготовки до опалювального сезону 2016-2017 та забезпечення заходів по енергозбереженню".

Кабмін повинен погасити борги перед ОСББ і ЖБК за субсидії, - МазурчакКабмін повинен погасити борги перед ОСББ і ЖБК за субсидії, - МазурчакЯк відомо, нещодавно представники ОСББ і ЖБК провели пікет під КМДА, вимагаючи відшкодувати їм 10 млн гривень субсидій, призначених мешканцям за житлово-комунальні послуги.