ua en ru

Кабмін повинен переглянути тарифи на комуналку, а не списувати борги олігархам, - Мазурчак

Кабмін повинен переглянути тарифи на комуналку, а не списувати борги олігархам, - Мазурчак Фото: Олександр Мазурчак (Youtube, "Наш край")

"Наш край" вимагає переглянути тарифи на житлово-комунальні послуги

Політична партія "Наш край" вимагає реструктуризувати борги за комуналку українцям і переглянути тарифи на житлово-комунальні послуги. Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак, коментуючи плани уряду "списати борги олігархам" - власникам підприємств теплокомуненерго (ТКЕ), повідомляє прес-служба політсили.

На його думку, влада продовжує працювати не на людей, а на олігархів.

"Сьогодні борг українців за житлово-комунальні послуги досяг 12,6 млрд грн. У той же час, борги теплопостачальних та теплогенеруючих компаній становлять 14,7 млрд грн. Але уряд планує пробачити борги власникам ТКЕ у розмірі 6 млрд грн, а решту – 8,7 млрд дозволить погасити протягом 5 років. Споживачам же борги за комуналку ніхто не збирається прощати", – заявив Мазурчак.

Він також заявив, що, "незважаючи на списання боргів для олігархів-монополістів, уряд планує збільшити їх доходи за рахунок підвищення тарифу на теплову енергію".

"Влада хоче підвищити на 25% тарифи на теплову генерацію для підприємств і бюджетних установ. Відповідно, кошти, які повинні піти на підвищення заробітних плат, будівництво шкіл, дитячих садків, лікарень, соціальну допомогу, підуть з бюджету до кишень олігархів. А підвищення тарифу для промислових підприємств миттєво відображається в цінах на товари і послуги, що призведе до інфляції", – зазначив Мазурчак.

Він закликав владу "припинити працювати на інтереси олігархів і, нарешті, почати працювати на всіх українців".

"Якщо списувати борги олігархам – власникам ТКЕ, то і борги українців за комуналку треба теж пробачити або, принаймні, реструктуризувати", – резюмував Мазурчак.

Як відомо, в проекті закону "Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій і підприємств централізованого водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії" уряд планує списати 6 млрд грн боргу власникам ТКЕ, а 8,7 млрд грн реструктуризувати протягом 5 років.

Раніше НКРЕКП оголосила про план підвищити тариф теплової генерації на 25% або на 12,5 млрд грн на 2018 рік.