ua en ru

Якщо Івано-Франківська облрада не укладе договір з Chevron, питання вирішуватиме ВР, - Ставицький

Кабінет міністрів України домовився з керівництвом Івано-Франківської обласної ради внести зміни до договору з компанією Chevron. Про це сьогодні на брифінгу в Кабміні повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-Україна.

Кабінет міністрів України домовився з керівництвом Івано-Франківської обласної ради внести зміни до договору з компанією Chevron. Про це сьогодні на брифінгу в Кабміні повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Я сам особисто був присутній на останньому засіданні Івано-Франківської облради... Більше ніж одна третина депутатів - з ними досягнуто повне розуміння, і ми домовилися з керівництвом обласної ради, обласної держадміністрації, а також із представниками політичних сил... були надані пропозиції про внесення деяких змін до самого договору. Вони прийняли це пропозиції. На міжвідомчій комісії сьогодні ми їх розглянемо", - сказав Ставицький.

Він також зазначив, що до цієї роботи підключена й компанія Chevron.

Ставицький наголосив, що для уряду не має значення, з якої частини України ведеться видобуток енергоносіїв, і "тому ми розставляємо акценти для всіх політичних сил, щоб вони виходили зі стратегічних питань та інтересів держави".

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Микола Азаров вважає "надуманими" підстави, за якими Івано-Франківська облрада заблокувала сланцевий проект. "Івано-Франківська обласна рада з абсолютно надуманих підстав заблокувала реалізацію життєво необхідного для держави проекту видобутку сланцевого газу", - заявив Азаров.

Нагадаємо, напередодні депутати Івано-Франківської обл. відхилили урядовий проект угоди із Chevron про видобуток сланцевого газу.

Зазначимо, Chevron повідомила в лютому, що переговори з Україною про видобуток сланцевого газу з Олеського родовища не можуть тривати безконечно. Енергетичний гігант розглядає перспективи вкладень у видобуток сланцевого газу в інших країнах.

Аналогічний проект - про видобуток сланцевого газу на сході України - був легко прийнятий місцевими законодавцями ще в минулому році: освоювати родовище доручено Royal Dutch Shell.

Депутати на заході закликали уряд у Києві доопрацювати проект угоди заради збільшення гарантій екологічної безпеки регіону.

Українське законодавство вимагає обов'язкового узгодження проектів з видобутку сланцевого газу з місцевими радами. Олеське родовище розташоване на території Івано-Франківської та Львівської областей. Львівська обласна рада ще не назвала дату розгляду цього питання.