ua en ru

Кабмін до 10 грудня планує ліквідувати заборгованість з виплати соцдопомоги, - Азаров

Кабінет міністр України затвердив графік ліквідації заборгованості з виплати соціальних допомог, і до 10 грудня планує вийти звичайний графік виплат. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, відповідаючи на запитання користувачів на своїй сторінці в Facebook.

"Як показав аналіз звернень за два тижні: з 1 по 15 листопада, найбільша кількість звернень пов'язана з затримкою виплати соціальних допомог. Уряд затвердив графік ліквідації цих затримок, він передбачає до 10 грудня ввести всі виплати в норму і реалізовувати ці програми так, як це було до виникнення цієї проблеми", - заявив Азаров.

Він зазначив, що персонально відповідають за виконання цього графіка міністр фінансів Юрій Колобов та міністр соціальної політики Наталія Королевська, а контроль за реалізацією графіка здійснює перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.

"Встановлено шість контрольних строків, за якими буде здійснюватися моніторинг щодо виконання цієї програми. Ми всі прекрасно розуміємо гостроту цієї проблеми і невипадково саме з неї і почав, хоча проблем у нашій країні зараз чимало", - зазначив Азаров.

Він також зазначив, що порівняно із звичайними обсягами, щоденні виплати соціальних допомог, за даним графіком, збільшені.

"Але до 10 грудня ми сподіваємося повністю ліквідувати всі затримки і вийти на звичайний графік виплат", - заявив Азаров.