ua en ru

Кабмін буде допомагати переселенцям судитися в ЄСПЛ проти РФ, - Яценюк

Кабмін буде допомагати переселенцям судитися в ЄСПЛ проти РФ, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Уряд запускає нову ініціативу для постраждалих від російської агресії

Кабінет міністрів України запускає ініціативу, завдяки якій тимчасово переміщені особи, постраждалі внаслідок російської агресії, можуть подати на Російську Федерацію в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) або в національні суди та вимагати відшкодування збитків. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час робочої поїздки до Харкова 31 липня, передає прес-служба уряду.

"Ми запускаємо нову ініціативу, яка полягає в тому, що тимчасово переміщені особи, які в результаті російської агресії втратили будинки, роботи, майна, можуть подати на Російську Федерацію в Європейський суд з прав людини або в національний суд і вимагати відшкодування збитків, заподіяних Росією по відношенню до кожної сім'ї, до кожного громадянина", - підкреслив Яценюк.

Глава Уряду також зазначив, що центри безкоштовної правової допомоги будуть займатися допомогою громадянам в оформленні документів на отримання субсидій.

"Близько 20% людей просять, щоб їм допомогли правильно оформити субсидію. Цим буде займатися офіс з безоплатної правової допомоги. І сьогодні Міністерство соціальної політики отримає додаткові доручення щодо спрощеної процедури внесення чітких даних та інформування громадян України про те, як оформляти субсидію", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше у Мін'юсті повідомили, що Україна готує новий позов проти РФ в ЄСПЛ.