ua en ru

Кабмін буде погашати відсотки за кредитами компаніям, які будують тваринницькі комплекси, - Клюєв

Кабінет міністрів буде погашати відсотки за кредитами компаніям, які займаються будівництвом великих тваринницьких комплексів. Про це в ході підсумкової прес-конференції повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"У найближчі два роки ми перестанемо завозити будь-яку м'ясну продукцію, ми покриємо власне виробництво. І методи, які ми будемо застосовувати для цього, полягають в наступному: ми будемо погашати відсотки по кредитах, тим великим компаніям, які займаються будівництвом великих тваринницьких комплексів . Така практика вже є і вона досить ефективна ", - сказав Клюєв
Перший віце прем'єр також запевнив, що уряд буде стимулювати вирощування нових зернових культур та їх переробки: "Ми збільшимо вкладення в обсяги добрив, меліорації. Я дав доручення, щоб наші фахівці взялися за відновлення меліоративних земель, які були ще при СРСР ... Ми зробили аналіз- тільки 20% того, що було раніше, засівається, а все інше занедбане. Фактично умови є, але можливості і техніки немає. Ми закінчили програму і збираємося звести ці землі в одне держпідприємство, виділити ресурси, вкладати в меліорацію. І обсяг врожайності будуть в два рази більше ", - заявив Клюєв.
Також прем'єр додав, що в Україну, у Вінницькій області буде найбільше виробництво курятини, і Кабмін буде допомагати в цьому.