ua en ru

Кабмін буде фінансово стимулювати українську пропаганду в ЗМІ, - віце-прем'єр

Кабінет міністрів України буде фінансово стимулювати телеканали, які випускають продукцію, що пропагує українські здобутки. Про це сьогодні під час кругло столу повідомив віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ви знаєте, що парламент ухвалив закон, яким заборонено російські мілітарні серіали від 1991 року і всі серіали російські від 01 січня 2014 р. Це означає, що велика прогалина, яка у випадку підписання Президентом закону може утворитися на телесеріальному ринку, буде заповнюватися. Безумовно вирішальний внесок може і має бути телеканалів, але уряд зі свого боку докладе усіх зусиль для того, щоб організувати якомога комфортнішу співпрацю із тими телеканалами, які несуть на собі відповідальність збільшувати сітку мовлення у бік наближення до наших українських каналів і пропагування наших здобутків і нашої боротьби", - заявив Кириленко.

Він зазначив, що уряд обмежений у своєму інструментарії, і не може застосовувати у масовому вигляді механізми податкових пільг. "Але ми можемо і будемо використовувати механізми різноманітних фінансових стимулів",- заявив Кириленко.

За його словами, якими саме будуть ці стимули, буде вирішуватися пізніше.

Нагадаємо, 5 січня 2015 р. Рада заборонила трансляцію фільмів з російською пропагандою. За відповідний законопроект № 1317 проголосували 259 нардепів з 226 мінімально необхідних.