ua en ru

Уряд прагне переглянути домовленості по газу з Росією, - М.Азаров

Уряд прагне переглянути домовленості по газу з Росією. Про це на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

«Ми ставимо за мету переглянути в край невигідну для Україну угоду з РФ і наполегливо будемо переконувати наших російських партнерів в необхідності це зробити»,- сказав М.Азаров.

Він нагадав, що навіть після підписання «харківської угоди» між президентами України та Росії Київ продовжує закуповувати газ за формулою, яка передбачає квартальне підвищення вартості російського газу для України. «За цією кабальною угодою ціна на газ для України визначалась за формулою... Так, в першому кварталі 2010 р. ми отримували газ по 330 дол за 1 тис. куб. м і щоквартально ціна підвищувалась приблизно на 25 дол. За 1 тис. куб. м. Тобто в четвертому кварталі вона складатиме близько 390 дол. За 1 тис. куб. м. Ця формула продовжує діяти, це факт... Така ціна означала б катастрофу для економіки України і лише «харківські угоди» дозволили знизити ціну на газ на 100 дол. За 1 тис. куб. м і звести кінці з кінцями», - сказав він.