ua en ru

Кабмін може на найближчому засіданні прийняти транспортну стратегію до 2030, - Омелян

Кабмін може на найближчому засіданні прийняти транспортну стратегію до 2030, - Омелян Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

В Україні може з'явитися національна транспортна стратегія до 2030 року

Кабінет міністрів на найближчому засіданні може схвалити транспортну стратегію України до 2030 року. Про це на зустрічі з гендиректором з питань мобільності і транспорту Єврокомісії Хенріком Хололеем заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні відбулося те, що ми планували рік тому. Це перший серед країн Східного партнерства транспортний діалог високого рівня. Я дуже радий, що саме Україна є тим майданчиком", - заявив Омелян.

Крім того, він обговорив з брюссельською делегацією ряд інфраструктурних ініціатив.

"Це проект "Євроколія", морське співробітництво. З ключових питань: транспортна стратегія України-2030. Вона готова, і ми чекаємо найближчий Кабмін, щоб вона була затверджена", - підкреслив Омелян.

Нагадаємо, Омелян обіцяв підготувати національну стратегію України до 2030 року ще в серпні 2016 року. Серед основних пріоритетів стратегії - державне управління у сфері транспорту та боротьби з корупцією, а також корпоративне управління державними підприємствами та перехід на нові стандарти.