ua en ru

Кабмін найближчим часом затвердить новий стандарт початкової освіти, - Гриневич

Кабмін найближчим часом затвердить новий стандарт початкової освіти, - Гриневич Фото: Лілія Гриневич (kmu.gov.ua)

З 1 вересня наступного року першокласники розпочнуть навчання за новим стандартом

Кабінет міністрів України найближчим часом затвердить новий стандарт початкової освіти. Про це в ході семінару в Києві заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає прес-служба відомства.

За словами Гриневич, новий стандарт початкової освіти зараз узгоджується в Кабміні і найближчим часом має бути затверджений, а з 1 вересня 2018 року по ньому вже будуть навчатися всі діти, які підуть у перший клас. У той же час вона зазначила, що новий стандарт є однією з частин Нової української школи, в якій не менш важливі підготовка вчителів і нове освітнє середовище.

"Всі вчителі, які працюють в експерименті, добре розуміють, що робота за методиками діяльнісного та проблемно-пошукового навчання значно напруженіша. І ці методики можна втілювати, тільки коли маєш відповідні умови для такого навчання. Тому у нас дуже амбітне завдання - поширити новий досвід з 1 вересня наступного навчального року для 22 тис. вчителів, які будуть брати 1 клас, і на 22 тис. класних кімнат, де будуть навчатися діти", - додала Гриневич.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна проводить з Австрією консультації з скандального закону про освіту.