ua en ru

Кабмін, АПУ та Єврокомісія спільно розроблять план відновлення України на 2015-2017 рр

Адміністрація Президента України, Кабінет міністрів України та Європейська комісія спільн працюватимуть над розробкою плану відновлення країни 2015-2017 рр.

Адміністрація Президента України, Кабінет міністрів України та Європейська комісія спільно працюватимуть над розробкою плану відновлення країни 2015-2017 рр. Про це домовилися віце-прем`єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, заступник голови Адміністрації Президента України Дмитро Шимків та керівник групи підтримки України Європейської комісії Петер Балаш під час зустрічі з нагоди підготовки Міжнародної конференції донорів, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Мова йде про план відновлення країни - це реальний план дій на 2015-2017 рр., який вступить у силу з моменту його затвердження. Він корелюватиметься з планом реформ, зазначених у "Стратегії 2020" Президента (Президента України Петра Порошенка ), який повністю відповідає завданням, що стоять перед Україною, а також з положеннями угоди про асоціацію. Тому взаємодія важлива, і ми будемо рухатися дуже швидко", - зазначив Гройсман.

Зі свого боку Петер Балаш наголосив, що план роботи України з міжнародними донорами, зокрема, і в рамках Міжнародної конференції донорів, яка планується до проведення в Україні, буде напрацьовано на базі плану відновлення країни 2015-2017
Він повідомив, що Єврокомісія посилює напрямок роботи з питань євроінтеграції, зокрема, створює новий директорат з розширення ЄС, який почне роботу вже з 1 листопада.

Сторони також обговорили перспективи допомоги європейської спільноти у питаннях відродження Донбасу. Учасники зустрічі зійшлись на думці, що для ефективної відбудови зруйнованих регіонів необхідно встановлення миру на тимчасово окупованих територіях.

"Стосовно ж територій, які ми контролюємо, ми маємо оцінити реальні потреби відновлення - не лише з точки зору того, що зруйновано, а й того, що треба зробити для стабілізації ситуації... На момент проведення Міжнародної конференції донорів ми будемо мати реальну картину справ, з якою вийдемо", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, в липні 2014 р. прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення Кабінету міністрів підготувати і представити план розвитку України до донорської конференції, яка пройде восени 2014 р.