ua en ru

Кабмін до 16 вересня підготує розрахунок обсягів компенсацій жителям, що постраждали від повені в Одеській обл., - Бойко

У Арцизької районної адміністрації Одеської області сьогодні відбулося засідання оперативного штабу з питань ліквідації наслідків повені, від якої постраждав ряд районів області. Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра України Юрія Бойка.

"Урядова комісія провела засідання оперативного штабу, на якому були присутні голови постраждалих районів, представники Держслужби з надзвичайних ситуацій, інших служб. задіяних у ліквідації наслідків стихійного лиха. Намічені шляхи забезпечення виконання доручення Президента України щодо допомоги постраждалим від негоди людям, в першу чергу це стосується розселення мешканців зруйнованих будинків, і це вже виконано", - заявив Бойко.

За його словами, на понеділок 16 вересня буде готовий розрахунок обсягів компенсацій жителям за зруйноване стихією житло та втрачене майно та прийнято відповідне рішення уряду про виділення з резервного фонду необхідних коштів для компенсації людям їх втрат.

"Також будуть виділені кошти на забезпечення відновлення інфраструктури постраждалих регіонів, зокрема дорожнього покриття. Особливу увагу уряд приділяє забезпечення мешканців питною водою. В постраждалі регіони будуть направлені представники санепідстанції для перевірки і контролю якості води в колодязях. Також буде забезпечено поховання худоби, що загинула під час повені", - підкреслив Бойко.