ua en ru

Кабмін 15 січня розгляне відчуження майна "Чорноморнафтогазу"

Кабмін на своєму засіданні 15 січня 2014 р. розгляне питання відчуження майна "Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз".

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 15 січня 2014 р. розгляне проект розпорядження Про погодження пропозиції щодо відчуження основних фондів публічного акціонерного товариства "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз". Про це йде мова в порядку денному завтрашнього засідання уряду.

Доповідачем з цього питання виступить міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

Також завтра Ставицький представить законопроект "Про внесення змін до закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації", до якого наразі включений і "Чорноморнафтогаз".

Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" було створено в 1979 р. як виробниче об'єднання для освоєння вуглеводневих ресурсів Чорного та Азовського морів. ДАТ "Чорноморнафтогаз" функціонує як єдиний виробничо-господарський комплекс та здійснює: пошуково-розвідувальне буріння в межах Чорного і Азовського морів, будівництво морських стаціонарних платформ, підводних трубопроводів, облаштування та розробку родовищ нафти і газу, транспортування добутої продукції споживачам, а також підземне зберігання газу.

Зазначимо, за 11 місяців 2013 р. "Чорноморнафтогаз" збільшив видобуток газу на 40,2% - до 1,47 млрд куб. м.