ua en ru

Кабінет пацієнта та електронні довідки: які медпослуги з'являться на порталі "Дія"

Кабінет пацієнта та електронні довідки: які медпослуги з'являться на порталі "Дія" Фото: на порталі "Дія" запустять нові послуги (facebook com diia gov ua)
Автор: РБК-Украина

Міністерство охорони здоров'я України спільно з Міністерством цифрової трансформації готують запуск ще низки функцій на порталі електронних послуг "Дія". Зокрема, можна буде отримати електронну медичну довідку або рецепт на придбання ліків.

Про це йдеться в повідомленні МОЗ у Facebook.

Повідомляється, що на порталі вже запустили Публічний каталог проектів цифрової трансформації до 2023 року. До нього увійшли 94 проекти, в тому числі у сфері охорони здоров'я.

За медичним напрямком закріплено кілька підпроектів. Зокрема, планується запуск електронного кабінету пацієнта, електронного стаціонару, плану лікування. Пацієнтам будуть в цифровій формі видавати медичні висновки про тимчасову непрацездатність, для водійських прав, про смерть.

Крім того, буде запущена електронна система управління запасами лікарських засобів і медичних виробів eStock, а також видача електронних рецептів на інсулін, рецептурні препарати та ліки, які містять наркотичні речовини.