ua en ru

У кабельних мережах канал UA|TV може дивитися більше 10 млн глядачів, - Стець

У кабельних мережах канал UA|TV може дивитися більше 10 млн глядачів, - Стець Фото: UA|TV

Зазначається, що держава в 2016 році на систему іномовлення не виділила коштів

Телеканал UA|TV мають можливість дивитися сотні мільйонів власників супутникових антен, більше 10 мільйонів користувачів кабельних мереж. Про це повідомляє міністр інформаційної політики Юрій Стець, передає "Урядовий портал".

"Сьогодні телеканал транслюється в чотирьох найбільших кабельних мережах Азербайджану, найбільшої мережі Латвії, в двох найбільших мережах Грузії, другий і третій за величиною мережах Польщі, Ізраїлі, Болгарії, Литві, Естонії, Румунії, підписано договір з Асоціацією кабельних операторів Данії UBOD та Асоціацією кабельних операторів Словенії. Також телеканал доступний у зоні покриття трьох супутників:Amos 3, Azerspace 1, Galaxy 19 (Центральна та Східна Європа; Східна Європа, Середня Азія і Близький Схід, Центральна і Північна Америка)", - наголошується в повідомленні.


Також зазначається. згідно із Законом України "Про систему іномовлення" держава має забезпечити належне фінансування системи державного іномовлення, що передбачається окремим рядком у Державному бюджеті України і становить не менше 0,06% видатків загального фонду держбюджету за попередній рік.

"Однак у зв'язку з тим, що Закон набув чинності після голосування за Державний бюджет, у 2016 році на систему іномовлення не було виділено ні копійки", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Латвія запустила канал іномовлення України UA|TV.