ua en ru

Немає сенсу голосувати за усування М.Мартиненка, оскільки він був обраний шляхом збору підписів, - К.Ляпіна.

Немає сенсу голосувати за усування Миколи Мартиненка з поста керівника фракції НУ-НС, оскільки він був обраний шляхом збору підписів, частина з яких відкликані, заявила в коментарі для «Дзеркала тижня» представник депутатської групи «За Україну!» Ксенія Ляпіна.

При цьому сам М.Мартиненко в коментарі для «Дзеркала тижня» заявив про готовність вже наступного тижня зібрати фракцію і «поставити питання про свою відставку на живе голосування під протокол».

Проте представник групи «За Україну!», яка входить до складу НУ-НС, К.Ляпіна заявила, що її товариші, швидше за все, не приймуть участі в подібному голосуванні.

Подібне рішення депутат мотивувала тим, що «Мартиненко сам був обраний шляхом збирання підписів, а не прямого голосування, не має авторитету, не є главою фракції, оскільки документи (про відгук голосів за Мартиненка) таки було подано в апарат Ради».

«Але навіть якщо хтось і піде на фракцію, де після «обрання Мартиненка жодного разу не було кворуму», то тільки для того, щоб проголосувати проти його повернення на посаду, а не за його відставку. Тому що Мартиненко після збирання підписів та офіційної заяви Лавриновича про його відкликання - не глава НУ-НС», - заявила К.Ляпіна.