ua en ru

К.Грищенко провів зустрічі з помічником держсекретаря США з питань Європи та Євразії Ф.Гордоном.

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в рамках Брюссельського форуму провів зустрічі з помічником державного секретаря США з питань Європи та Євразії Філіпом Гордоном та помічником міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Олександром Вершбоу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

У ході зустрічей сторони обговорили актуальні питання двосторонніх українсько-американських відносин, включаючи підготовку візиту Президента України Віктора Януковича до США з метою участі у саміті з ядерної безпеки, який відбудеться 12-13 квітня ц.р. у м. Вашингтон. Було також підтверджено готовність України та США продовжити розвиток двосторонніх відносин відповідно до Хартії про стратегічне партнерство та висловлено заінтересованість у розширенні торговельно-економічного співробітництва між двома країнами.

Крім того, К.Грищенко провів зустріч з міністром закордонних справ Румунії Теодором Баконскі. У ході розмови були обговорені актуальні питання двосторонніх відносин у різних сферах. Румунська сторона запевнила у своїй підтримці євроінтеграційного курсу України.