ua en ru

До трагедії під Іловайськом призвели помилкові дії Гелетея і Муженка, - попередні висновки ТСК Ради

Тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної Ради з розслідування обставин трагедії під Іловайськом попередньо встановила, що до трагічних подій призвели помилкові кадрові призначення та неадекватні дії екс-міністра оборони Валерія Гелетея та начальника Генштабу Віктора Муженка.

Тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної Ради з розслідування обставин трагедії під Іловайськом попередньо встановила, що до трагічних подій призвели помилкові кадрові призначення та неадекватні дії екс-міністра оборони Валерія Гелетея та начальника Генштабу Віктора Муженка. Про це йдеться в попередньому звіті ТСК, передає кореспондент РБК-Україна.

"Помилкові кадрові рішення істотно ускладнили обстановку, а неадекватні дії міністра оборони Валерія Гелетея та начальника Генштабу, головнокомандуючого ЗСУ Віктора Муженка призвели до іловайської трагедії", - йдеться у звіті.

Разом з цим, в попередньому звіті сказано, що серед причин, які привели до трагедії під Іловайськом, - невведення воєнного стану. Також у звіті серед причин трагедії вказано несвоєчасне фінансування потреб Збройних сил.

Нагадаємо, вчора у знеструмленому від серпня Іловайську відновили енергопостачання.

Раніше повідомлялося, що влада самопроголошеної "Донецької народної республіки" збираються залучити полонених бійців добровольчого батальйону "Донбас" до відновлення Іловайська Донецької обл.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2014 р. під Іловайськом Донецької області бойовики оточили позиції сил АТО, взявши українських бійців у так званий котел. У підсумку загинули сотні українських військових. Втрати під Іловайськом стали наймасштабнішими для сил АТО за час операції на Донбасі.