ua en ru

До розгону мітингу в Дніпропетровську причетний глава ОДА, - нардеп

Народний депутат від «Удару» Сергій Каплін знаходиться в Дніпропетровську , де веде переговори з врегулювання ситуації. Про це Каплін повідомив кореспонденту РБК-Україна.

Народний депутат від «Удару» Сергій Каплін знаходиться в Дніпропетровську , де веде переговори з врегулювання ситуації. Про це Каплін повідомив кореспонденту РБК-Україна.

«Я перебуваю в Дніпропетровську. Віталія Кличка тут немає. Але Віталій Кличко делегував мені повноваження з проведення переговорів для стабілізації ситуації», - заявив Каплін.

Каплін упевнений, що місцева влада дала вказівки придушити мирний протест на початковому етапі: «Тут людей б'ють не просто силовики, а й« тітушкі». Силовики б'ють з одного боку, а «тітушкі» з іншого. Вся площа біля адміністрації в крові. Затримано мінімум 70 осіб. Я перебуваю тут, щоб звільняти затриманих людей, щоб вести переговори про недопущення силового сценарію. Я вийшов на губернатора (Дмитра Колесникова), він був тут, він явно контролював «тітушек». Але зараз він уникає будь-яких контактів, посилаючись на хворобу. Однак ми це так просто не залишимо, ми будемо наполягати на переговорах і відповідальності за беззаконня».

Депутат нагадав про сьогоднішньому мітингу спробі штурму Дніпропетровської ОДА. «Ситуація вкрай складна. Сьогодні близько 5 тис. чоловік мітингували під обласною адміністрацією. У нас є відео не просто побиття , а інструктажу «тітушек» прямо в ОДА. Постраждалих людей в результаті побиття дуже багато, їх сотні . Постраждалих вивозили навіть з лікарень в СІЗО. Тут повторюється сценарій Києва, але навіть жорсткіше. Ми оприлюднимо зараз всю інформацію, відео цього жорсткого сценарію придушення мітингуючих», - сказав Каплін.

Раніше прес-секретар Віталія Кличка повідомила, що Каплін знаходиться в Донецьку.