ua en ru

До приватизації у Києві готуються близько 900 об'єктів, - КМДА

На сьогоднішній день в Києві до приватизації готуються близько 900 об'єктів. Про це на сьогоднішньому розширеному засіданні колегії Київської міської державної адміністрації (КМДА) повідомив начальник головного управління комунальної власності міста Києва при КМДА Дмитро Парфененко, передає кореспондент РБК-Україна.

«Що стосується приватизації комунального майна. У програмі приватизації, яка була проголосована 31 березня, передбачено до приватизації близько 200 об'єктів. Також раніше прийняті районами рішення щодо приватизації налічують 700 об'єктів. Разом десь їх 900. Але, на жаль ми не можемо практично приступити до реалізації, тому що програма на сьогоднішній день не підписана, не оприлюднена і до виконання нами на прийнята», - підкреслив Д.Парфененко.

Також він звернувся до присутньої на виїзному засіданні колегії КМДА секретарю Київради Галині Герегу з проханням надати відповідне сприяння з тим, щоб дана програма була підписана. «Ми розраховуємо на ваше сприяння у якнайшвидшому підписанні цього документа, тому що все є, тільки рухатися не можемо. На сьогоднішній день ми склали план графік по тих об'єктах, за якими передбачається викуп - це швидкі гроші. І вони дадуть можливість забезпечити надходження до бюджету Києва 170 млн грн. Це тільки викуп. Останнє це аукціони, це більш тривалий процес», - підкреслив Д.Парфененко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Банк "Хрещатик", "Метровагонсервіс", "Спецтранскіев" включені в проект програми приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва на 2011-2012 рр.