ua en ru

До партії "Фронт змін" вступили чотири депутати від НУ-НС, - Мартиненко

До партії "Фронт змін" вступили чотири депутати від НУ-НС. Про це в ефірі "5 каналу" заявив глава фракції НУ-НС у Верховній Раді Микола Мартиненко.

"Вступили до партії, зокрема, Руслан Князевич, Роман Ткач, Роман Зварич. Це станом на сьогодні, але я думаю, що цей список продовжиться", - сказав він.

Коментуючи питання, чи будуть представники "Фронту змін" створювати групу, Мартиненко зазначив: "Створення груп ні до чого не приводить. Звичайно, будемо координувати наші зусилля в рамках фракції. Буде набагато краще, якщо наші чотири голоси будуть в унісон голосувати з усією фракцією. Це кращий варіант. І, по крайній мірі, я над цим буду працювати".

Мартиненко вважає, що люстрація "Нашої України", чи виключення депутатів з фракції ні до чого не призведе, тому він закликає членів своєї фракції об'єднуватись довкола партій, які мають більшу підтримку: довкола "Фронту змін" та "Батьківщини".

"Наша Україна", наскільки я пам'ятаю, вона постійно очищувалась, самоочищувалась, але, з моєї точки зору, це не ті процеси, які зараз потрібно проходити, це не дає кінцевого результату. Я не вірю в те, що, якщо відбудуться виключення, що це спрацює на об'єднання інших політичних сил, але це треба робити. І робити треба певні кроки, такі як я зробив сьогодні, зокрема, вступати в партії, які мають більшу підтримку, навколо них концентруватися і далі йти. Я бачу тільки дві політичні сили, які зможуть боротися і ефективно вигравати в 2012 р... Треба об'єднуватись довкола сильних для того, щоб вигравати у влади бій у 2012 р.", - переконаний Мартиненко.

Але разом з тим Мартиненко переконаний, що цим політичним силам на вибори треба йти окремо.

"Якщо подивитись соціологію, коли разом, чи коли окремо, то кращій результат, якщо "Фронт змін" і "Батьківщина" підуть окремими списками на вибори, тоді кінцевий результат буде кращий", - зазначив він.

Нагадаємо, вчора голова фракції НУ-НС у Верховній Раді Мартиненко вступив до партії "Фронт змін".