ua en ru

К.Грищенко під час свого візиту до Китаю обговорить можливе співробітництво в авіаційній сфері

Під час візиту міністра закордонних справ України Костянтина Грищенко до Китаю буде обговорено можливе співробітництво в авіаційній сфері. Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин, передає кореспондент РБК-Україна.
"Міністра в поїздці до Китаю будуть супроводжувати представники великих компаній, зокрема, АНТК ім. Антонова. Буде обговорюватись можливість співпраці в авіаційній галузі. Буде обговорюватись можливість участі китайської сторони в реалізації проекту побудови швидкісної залізниці між Києвом та аеропортом Бориспіль", - сказав О.Волошин.
За словами О. Волошина, Китай - країна, яка має надлишок інвестиційних ресурсів.
"Зараз активно обговорюються величезні проекти, починаючи від участі китайського капіталу у підготовці до Євро-2012, в реалізації великих інфраструктурних проектів, закінчуючи інвестиціями Китаю в модернізацію та розвиток українського агропрому", - повідомив О.Волошин.
Також під час візиту К.Грищенка буде обговорена остаточна дату державного візиту Президента України Віктора Януковича до КНР.