ua en ru

К.Грищенко та О.Лавринович провели міжвідомче засідання щодо головування України в КМ РЄ

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко та міністр юстиції Олександр Лаврінович провели Перше (установче) засідання Міжвідомчої робочої групи з питань моніторингу виконання Плану заходів із виконання зобов'язань України, що випливають з її членства у Раді Європи 14 березня 2011 р., повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"Виконання Україною зобов'язань перед Радою Європи набуло особливого значення у контексті наближення головування України у Комітеті міністрів Ради Європи (травень-листопад 2011 р.) та реалізації його пріоритетів: захист прав дітей, права людини та верховенство права у контексті зміцнення демократії і стабільності у Європі і зміцнення та розвиток місцевої демократії", - зазначив К.Грищенко.
Міжвідомча робоча група була створена на виконання доручення Президента України (1-1/2437 від 13 жовтня 2010 р.) з метою забезпечення конструктивної та рівноправної участі України у роботі Ради Європи за всіма вимірами. Міністерством юстиції України було розроблено План заходів із виконання обов'язків та зобов'язань України, що випливають з її членства в Раді Європи, ухваленого указом Президента України від 12 січня 2011 р. №24/2011.
У засіданні також вязли участь керівництво органів державної влади від Міністерства фінансів, МВС, Мінекономіки, Служби безпеки, Головдержслужби, Держкомтелерадіо та Держкомнацрелігій України.