ua en ru

Japan Airlines в найближчі п'ять років має намір купити 65 нових авіалайнерів на суму 2,8 млрд дол

Японська Japan Airlines (JAL) купить 65 нових авіалайнерів на суму 241,5 млрд ієн (2,8 млрд дол.). План купівлі розрахований на найближчі п'ять років і орієнтований на комплектацію парку авіаперевізника паливозберігаючими літаками. Зокрема, компанія придбає 18 лайнерів Boeing 787-8, 29 літаків Boeing 737-800, дев'ять Boeing 767-300ER і дев'ять Embraer 170. Одночасно JAL почала продаж 95 "старих" лайнерів, від якої планує виручити близько 700 млн дол., передає РБК з посиланням на Reuters.
Нагадаємо, в січні нинішнього року обтяжена боргами авіакомпанія Japan Airlines, в минулому один із символів "економічного дива" Японії, подала до суду заяву про визнання її банкрутом.
План реструктуризації Japan Airlines передбачає цілий ряд радикальних заходів. Персонал авіакомпанії буде скорочений приблизно на третину до березня 2013 р., наполовину зменшено кількість дочірніх компаній JAL, серед яких є як невеликі регіональні перевізники, так і компанії, зайняті, наприклад, у готельному і туристичному бізнесі. Крім того, як повідомила ETIC, акціонерний капітал Japan Airlines буде скорочений на 100%, тобто акції компанії пройдуть делістинг з Токійської біржі, а інвестори втратять всі кошти в JAL. Що стосується кредиторів, то найбільші з них будуть змушені списати або реструктуризувати борги JAL на 730 млрд ієн (8 млрд дол.) Компанія також отримає бридж-кредити від фонду ETIC і державного Банку розвитку Японії на суму 600 млрд ієн (6,6 млрд дол.).