ua en ru

Jan De Nul Group звернулася до Гройсмана через ситуацію навколо тендеру в МП "Южний"

Jan De Nul Group звернулася до Гройсмана через ситуацію навколо тендеру в МП "Южний" Фото: порт "Южний"

Один з найбільших європейських підрядників компанія "Jan De Nul Group" вважає анулювання тендеру з реконструкції морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів морського торговельного порту "Южний" актом недружелюбності з боку українського уряду по відношенню до великої європейської промислової компанії. Про це йдеться у зверненні до прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, текстом якого володіють українські ЗМІ.

"Нашій Групі стало відомо, що Ви доручили міністру інфраструктури України ініціювати процедуру скасування результатів тендеру на проведення днопоглиблювальних робіт в акваторії порту "Южний". Ми вважаємо такі дії проявом недружелюбності по відношенню до європейського бізнесу в цілому, нашої компанії, а також цінностей, які, як ми вважали, є загальними для України та Євросоюзу", - наголошується у зверненні компанії.

"Jan De Nul Group" підкреслюють, що з моменту вибору української дочірньої компанії підрядником днопоглиблювальних робіт в морпорту, "Jan De Nul Group" постійно піддається громадським атакам, джерело яких не ясне.

Серед звинувачень - заяви про те, що український офіс "Jan De Nul Group" є клоном і "голослівні заяви" про зв'язки групи з певними політичними діячами в Україні. Щоб захиститися від вищевказаних атак, "Jan De Nul Group" здійснила візит до міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, в ході якого група підтвердила повноваження українського офісу.

"Наша компанія брала участь в тендері на днопоглиблювальні роботи в порту "Южний", строго дотримуючись всіх вимог законодавства, подавши всі необхідні документи, роз'яснення, підрахунки. Ми вважаємо анулювання нашої пропозиції безпрецедентним актом недружелюбності українського уряду по відношенню до однієї з провідних промислових компаній Євросоюзу. Нам доведеться розглянути найбільш серйозні юридичні і політичні заходи у разі необгрунтованого скасування результатів тендеру", - йдеться у зверненні компанії.

Керівництво "Jan De Nul Group" також заявило про готовність відвідати Україну і особисто надати Гройсману будь-які необхідні роз'яснення, коментарі або деталі, які могли б повністю усунути всі сумніви щодо українського філіалу компанії.

Jan De Nul Group звернулася до Гройсмана через ситуацію навколо тендеру в МП "Южний"Jan De Nul Group звернулася до Гройсмана через ситуацію навколо тендеру в МП "Южний"Як повідомляли ЗМІ, морпорт "Южний" вважає вибір компанії "Ян Де Нул Україна" для реконструкції та днопоглиблення підхідного каналу таким, що відповідає правовим нормам.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Адміністрації морських портів скасувати тендер на реконструкцію морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів морського торговельного порту "Южний" (Одеська область) за старою процедурою і провести новий через систему електронних державних торгів ProZorro.