ua en ru

J.P.Morgan Chase виплатить США 410 млн дол. штрафу за маніпуляцію цінами на електроенергію

Банк J.P.Morgan Chase виплатить владі США 410 млн дол. штрафу за підсумками антимонопольного розслідування. Федеральна комісія з регулювання ринку енергетики (FERC) підозрювала банк в маніпуляціях цінами на ринках електроенергії в Каліфорнії і на Середньому Заході США.

Банк J.P.Morgan Chase виплатить владі США 410 млн дол. штрафу за підсумками антимонопольного розслідування. Федеральна комісія з регулювання ринку енергетики (FERC) підозрювала банк в маніпуляціях цінами на ринках електроенергії в Каліфорнії і на Середньому Заході США, передає BBC.

J.P.Morgan Chase штучно завищував ціни на електрику в Каліфорнії з вересня 2010 р. по червень 2011 р., а на Середньому Заході - з жовтня 2010 р. по травень 2011 р.

Представник банку Брайан Марчиони заявив, що штраф не матиме впливу на фінансові показники організації, так як банк заздалегідь відвів на виплати владі частину прибутку.

Читайте також: Чистий прибуток JPMorgan Chase в I півріччі 2013р. вирос на 32% і склала 13,025 млрд дол

За умов компромісу з владою, банк протягом трьох наступних років звітувати перед FERC про свою діяльність на ринку електроенергетики.

Штраф в 410 млн дол. за маніпуляцію цінами на електроенергію став другим за величиною за всю історію. "Першість" належить банку Barclays, який в 2012 р. був оштрафований на 453 млн дол.

Обсяг цивільно-правового стягнення на користь Казначейства США складе 285 мільйонів доларів. Компанія також поверне 125 мільйонів доларів, отриманих в ході незаконної діяльності.