ua en ru

Ізраїльський супутник засік новітні винищувачі РФ у Сирії

Ізраїльський супутник засік новітні винищувачі РФ у Сирії Фото: Су-57 (uk.wikipedia.org)

Йдеться про російські винищувачі п'ятого покоління Су-57

Ізраїльська компанія Imagesat International (iSi) опублікувала космічні знімки російської авіабази Хмеймім у Сирії, на яких, імовірно, зафіксовано місце базування новітніх російських винищувачів Су-57. Про це повідомляє видання Haaretz.

Зазначено, що iSi є оператором двох супутників типу EROS (Earth Remote Observation Satellite - супутники дистанційного обстеження Землі). Надані виданням знімки зроблені супутником Eros B. На них видно, що стоять на стоянці літаки, обриси двох із них нагадують силуети російських Су-57. При цьому видання не уточнило, коли були зроблені знімки.

У публікації наголошується, що російські винищувачі п'ятого покоління ще не готові до повноцінного застосування, швидше за все, припускає видання, вони будуть проходити випробування в реальних умовах, проте поки не ясно, чи будуть вони повноцінно брати участь у бойових місіях.

Нагадаємо, раніше Державний департамент США звинуватив Росію у відповідальності за бомбардування в Сирії, наслідком яких у цьому місяці стала загибель понад 400 осіб.